Lær at flyve med droner - 8 tips til begyndere og fremtidige professionelle
Så du er lige kommet hjem med din nye drone, og det er nu tid til at begynde at flyve. Men hvordan kommer jeg i gang, og hvordan bliver jeg en god dronepilot? Vi har samlet vores bedste tips til at lære at flyve droner og udvikle dine flyvefærdigheder. Derudover tilbyder vi en tjekliste før hver droneflyvning for at sikre en sikker og sikker flyvning.
Indhold
- Læs manualen
- Øv langsomme, kontrollerede bevægelser
- Øv dig i at flyve i forskellige mønstre
- Test alle de forskellige flytilstande
- Lær dronens forhindringsdetektion at kende
- Bliv inspireret og lær af andre
- Film og anmeld dine flyvninger
- Øvelse gør mester
Inden du flyver med droner for første gang, er det vigtigt, at du er opmærksom på alt det vigtige ved droneflyvning. Til at begynde med skal du være registreret som operatør og fjernpilot. Hvis din drone vejer mere end 250 gram, skal du også tage et dronekort for at få lov at flyve. Læs mere om reglerne for flyvning med droner her. Husk at se på dronezoner for at se, hvor du kan og ikke kan flyve. Se også vores tjekliste som er god at tjekke af inden hver flyvning.
1. Læs manualen
Vi ved godt, at det ikke er de råd, du ønsker at høre, men trods alt er det et første skridt at lære din nye drone at kende, og hvordan den fungerer. Læs manualen for grundlæggende funktioner, hvordan controlleren fungerer, og hvordan du kommer i gang med netop din model. Sørg også for altid at have manualen med i tasken under alle dine flyvninger.
2. Øv langsomme, kontrollerede bevægelser
Tid til at begynde at flyve! Gå igennem vores tjekliste til droneflyvning så du har alt under kontrol. Vælg et stort og åbent område uden nærliggende træer og andre forhindringer. Placer dronen på jorden eller en anden flad overflade, og bak et par meter. Vend altid dronen væk fra dig, når du letter. Start med at løfte dronen lige op i luften, cirka i øjenhøjde, og begynd derefter at flyve langsomt i forskellige retninger.
Lav rolige og langsomme bevægelser. Lær alle håndtagene og knapperne, og bemærk, hvordan dronen opfører sig. Øv dig i at holde flyvningen jævn og stabil, prøv at flyve i forskellige retninger, op og ned, med små, kontrollerede bevægelser med håndtagene, for virkelig at forstå, hvordan din drone fungerer. Glem ikke at øve landing også!
At øve sig i langsom flyvning vil hjælpe dig med at få bedre kontrol over dronen og lære håndkontrollen, så du kan undgå rykkende bevægelser. Det giver dig større kontrol og forståelse for, hvordan dronen opfører sig i forskellige situationer. Efter et stykke tid kan du begynde at øge hastigheden og også tage nogle kort og filme nogle klip, mens du flyver.
3. Øv dig i at flyve i forskellige mønstre
En god praksis for at forbedre din nøjagtighed er at flyve dronen i forskellige mønstre, for eksempel et gittermønster, i en cirkel, et ottetal eller gennem en usynlig slalombane i luften. Fokuser på at holde konstant hastighed og en stabil højde til enhver tid.
Lav også øvelserne i forskellige højder (husk den maksimale grænse på 120 meter!) for at få en bedre fornemmelse for højde og perspektiv. Når du tager billeder og videoer, vil du også gerne udnytte muligheden for at filme både tættere på og langvejs fra for at fange mere af omgivelserne fra dronens unikke perspektiv.
"Husk på, at hvis dronen har kameraet vendt mod dig, vil alt blive spejlet."
Start med at flyve med kameraet altid fremad, og øv dig derefter i at flyve dronen i et firkantet mønster uden at ændre dens orientering. Det betyder, at du skal holde kameraet peget i en og samme retning, mens dronen bevæger sig i forskellige retninger, hvilket betyder, at du kan styre din drone sidelæns, fremad og bagud. Husk, at hvis dronen har kameraet vendt mod dig, vil al kontrol blive spejlet, så dette er en nyttig øvelse i kontrol og retning.
4. Test alle de forskellige flytilstande
Når du begynder at få styr på, hvordan du betjener din drone, er det tid til at begynde at udforske alle de automatiske tilstande. Din drone har sandsynligvis en masse smarte flytilstande og avancerede funktioner (du læste om dem i trin 1, ikke?) – nu er det tid til at prøve dem. At lære de automatiske tilstande vil yderligere øge din forståelse af droneflyvning, samt give dig mulighed for at tage fantastiske billeder og videoer med et tryk på en knap.
Placer din drone i den højde, du ønsker, den skal være, og vælg mellem dens forskellige flyvetilstande. Her vil dronen tage kontrol over flyvningen og for eksempel følge eller cirkle rundt om det objekt, du vælger. Bemærk hvor meget plads de forskellige funktioner har brug for, så det bliver nemmere at planlægge fremtidige flyvninger.
5. Lær dronens forhindringsdetektion at kende
Det er godt at lære, hvordan dronens forhindringsdetektion og sensorer fungerer. Mange droner kan "se" forhindringer omkring sig i 360°, mens andre kun fornemmer objekter frem og tilbage. Flyv (forsigtigt) tæt på et objekt for at lære, hvornår og hvordan dronens afstandsmåler fungerer, og hvordan den advarer om forhindringer.Denne øvelse er fantastisk til at forberede dig til at flyve i trange eller komplekse omgivelser, og ved at forstå din drones forhindringsføling kan du flyve nær forhindringer med større sikkerhed og undgå kollisioner.
6. Bliv inspireret og lær af andre
Søg på YouTube, Instagram eller andre platforme for at finde andre dronepiloter og se deres arbejde. Bliv inspireret og lær af deres teknikker og få nye ideer til dine egne flyvninger, billeder og dronevideoer og udvikle dermed din egen stil. Del venligst dine resultater i vores community og find ligesindede!
7. Film og anmeld dine flyvninger
Optag dine flyvninger og analyser dem bagefter. Se på, hvor stabilt du fløj, hvor jævne dine bevægelser var, og hvor du måske kunne forbedre dig. Ved at gennemgå optagelser kan du hurtigt identificere områder, hvor du kan øve dig mere.
8. Øvelse gør mester
Ingen er pro fra starten, som med alt andet kræver det øvelse, øvelse og mere øvelse. Prøv at bruge tid på regelmæssigt at øve og øve dig, så du ikke har tid til at glemme fra den ene session til den anden. Jo oftere du flyver, jo hurtigere vil alle knapper og håndtag sætte sig ind i din muskelhukommelse, og du vil flyve uden at tænke på, hvordan du gør det. Jo mere tid du bruger på at lære din drone og alle dens funktioner at kende, jo mere vil du forbedre både din nøjagtighed og din selvtillid som dronepilot.
Held og lykke!
Tjekliste til droneflyvning
Før du sender din drone op, bør du gennemgå følgende tjekliste hver gang for at sikre den bedst mulige og sikreste flyvning.
Før flyvningen
- Tøm hukommelseskortet og sørg for, at det er på plads i dronen.
- Oplad dronebatterierne, ekstra batterier og håndkontrollen.
- Undersøg dronen og propellerne for at sikre, at alt er i god stand og sidder korrekt.
- Se efter softwareopdateringer til din drone.
- Tjek vejrudsigten for din planlagte flyvedag/tid. Tag hensyn til både mulig nedbør og vindstyrke. Hvis det blæser for meget, bør du vente. Ved kraftigere vind bliver dronen sværere at styre, batterierne aflades hurtigere og i værste fald kan vinden bære dronen med sig, så man mister kontrollen.
- Tjek altid dronezoner før hver flyvning. Der er flyveforbudszoner og nogle gange kan der være midlertidige forbud, så sørg altid før hver flyvning, at det er tilladt at flyve, hvor du er.
På stedet før og under flyvning
- Mærk vindstyrken, så den ikke har ændret sig i forhold til vejrudsigten.
- Tjek dronen igen og sørg for, at alle propellerne er intakte og fastgjort korrekt.
- Sørg for GPS-signal og kalibrering. Vent, indtil dronen har modtaget et stabilt GPS-signal, før du starter. Kalibrer dronen om nødvendigt for en mere stabil og sikker flyvning.
- Tjek omgivelserne og flyveområdet. Tjek, om der er genstande i nærheden, som du skal være ekstra opmærksom på.
- Sørg for, at "return to home" er aktiveret. Tjek også, at hjemmepunktet på kortet i din controller matcher dronens position.
- Indstil maksimal flyvehøjde. For Danmark er det 120 meter over jorden.
- Placer dronen på en flad overflade uden forhindringer i nærheden. Brug gerne en landingsmåtte.
- Sørg for, at lysene på dronen blinker grønt, og at der ikke vises advarsler på skærmen, før du starter.
- Start dronen vendt væk fra dig, og med en afstand på få meter.
- Hold dronen i synsvidde under hele flyvningen.
Efter flyvning
- Sørg for, at dronen er stoppet helt, før du samler den op.
- Sluk for drone og fjernbetjening.
- Rengør dronen, hvis den bliver snavset. Vær ekstra forsigtig med kameraet og sensorerne. Brug en renseklud og undgå stærke rengøringsvæsker.
- Undersøg dronen og alle propellerne, før den foldes sammen.
- Sæt kameradækslet på.
- Pak dronen og alt tilbehør omhyggeligt ned i en beskyttende taske.
- Tjek området, før du tager af sted, så intet efterlades.
Har du brug for hjælp til at finde de rigtige produkter? Vi er her for dig – kontakt os på 78 72 69 00, via vores kontaktformular eller besøg os i vores butik. Tilmeld dig vores community for at møde ligesindede skabere, velkommen til vores gratis events, holde dig opdateret med produktnyheder og lære mere i vores vidensbank.
Mere kundskab
17
okt
Droneregler i Danmark – sådan flyver du din drone sikkert
Hvilke regler gælder for droner, og hvor kan jeg flyve? Hvordan får man et dronekort? At købe droner kan rejse mange spørgsmål. Her forklarer vi reglerne omkring droner, og hvad du skal overveje for at komme i gang med droneflyvning på en lovlig og sikker måde.
Læs mere16
okt
Vælg den rigtige drone – en købsguide
Droner er hurtigt blevet populære hos både forbrugere og professionelle brugere, hvilket revolutionerer alt fra content creators og filmproduktion til opmåling og inspektion. Men hvilken drone skal du vælge? Denne guide vil lære dig mere om, hvordan droner fungerer, hjælpe dig med at finde den rigtige drone til dine behov, og hvad du skal overveje, før du skal flyve.
Læs mere3
jan
Alt om vlogging
Vlogging, eller videoblogging som det kaldes, er en form for dagbog, hvor indholdet består af video i stedet for tekst. At starte en vlog eller udvikle en eksisterende vlog kan gøre at der opstår nogle spørgsmål. Måske spekulerer du på, hvilket vloggingkamera du skal vælge, og hvordan du kan få bedre lyd eller lys i dine videoer? Uanset om du allerede har en vlog eller overvejer at starte en - kan du finde gode råd, inspiration og udstyr til din vlogging her.
Læs mereScandinavian Photo
17-10-2024
Del