Vælg den rigtige drone – en købsguide

Droner er hurtigt blevet populære hos både forbrugere og professionelle brugere, hvilket revolutionerer alt fra content creators og filmproduktion til opmåling og inspektion. Men hvilken drone skal du vælge? Denne guide vil lære dig mere om, hvordan droner fungerer, hjælpe dig med at finde den rigtige drone til dine behov, og hvad du skal overveje, før du skal flyve.

Hvilken drone skal jeg købe? Vi hjælper dig med at finde den rigtige i vores dronekøbsguide!

Indhold

Forskellige typer droner

Der er forskellige typer droner at vælge imellem alt efter hvad du planlægger at bruge det til. Det dyreste er ikke altid det bedste til at opfylde dine særlige behov. Droner kan opdeles i følgende kategorier:

  • Kameradroner under 250gram
  • FPV-/racerdroner
  • Større racerdroner
  • Droner til proffesionelt brug
  • Legetøjsdroner
  • Undervandsdroner

Her vil vi fokusere på de første fire kategorier.

Foto taget med drone, DJI Mavic Air 2S

Dronefoto af Emil Larson, taget med DJI Air 2S
Fotograf: Emil Larson, DJI Air 2S

Til toppen af siden

Hvilken drone skal jeg vælge?

For at vide, hvilken drone der er den rigtige for dig, skal du tænke over, hvilke funktioner og funktioner der er vigtigst for dig. Du skal måske overveje, hvilke funktioner der er mest nødvendige, og hvilke du måske overvejer at opgive. For at hjælpe dig på vej, er her en oversigt over seks punkter, der er gode at tjekke på de modeller, du er interesseret i, for at hjælpe dig i dit valg af din drone.

Størrelse og vægt

Den samlede vægt af dronen har stor betydning, når det kommer til, hvilke regler der gælder for at få lov til at flyve med dronen. Vejer den mindre end 250 gram, er det nok at registrere sig som operatør og fjernpilot, mens tungere droner kræver et dronekort.

En anden stor fordel ved en ultrakompakt drone er, at den nemt kan medbringes i kameratasken, eller i en stor lomme. En lille størrelse betyder ofte mindre kraft, lavere flyvetid og svagere vindmodstand. Større droner kræver selvfølgelig mere plads og har ofte meget udstyr at have med, men giver ofte bedre billedkvalitet fra kameraet.

Kamera og billedsensor

De fleste foto- og videodroner på markedet har kameraet monteret i en 3-akset kardan, der stabiliserer billedet, men kameraerne er meget forskellige i forskellige modeller. De mindste droner har normalt et kamera med en 1/1,3 tommer sensor, mens de større har en 1" Micro 4/3 sensor og helt op til fuld frame. En større sensor giver blandt andet et renere billede og mindre støj i mørkere områder eller dårligere lysforhold.

Afstand og hastighed

Planlægger du at følge en sportsvogn med din drone? Eller vil du for det meste lave flotte fejninger i solnedgangen? Små droner har normalt en maksimal hastighed på op til omkring 60 km/t, mens racerdroner når hastigheder over 150 km/t, så tænk over, hvordan du vil bruge din drone.

Der er også stor forskel på, hvor langt du kan flyve din drone. Droner, der bruger WiFi som forbindelse mellem dronen og controlleren, har ofte problemer på omkring hundrede meters afstand, mens topmodellerne kan nå flere kilometer væk.

Batteritid

Flyvetid er, modsat hvad man skulle tro, et af de parametre, der ikke adskiller droner så meget. Jo større og tungere en drone er, jo mere energi kræver den, så selvom de har batterier med højere kapacitet, har de ikke nævneværdig længere flyvetid end mindre modeller. De fleste droner på markedet har derfor en flyvetid på mellem 20 og 40 minutter per batteri. Derfor anbefales mindst ét ​​ekstra batteri i tasken for at kunne flyve længere. Husk at vindhastigheden påvirker batteriets levetid og dermed hvor længe du kan flyve på hver opladning.

Intelligente flight modes og smarte sensorer

Mange moderne droner har forskellige intelligente flyvefunktioner, der kan hjælpe dig som fotograf og filmskaber. Du kan for eksempel bede dronen om at følge et motiv, låse kameraet på et objekt og cirkle rundt om det eller altid holde hovedobjektet i midten af ​​billedet, mens du styrer dronens bevægelser.

De fleste droner har også antikollisionssensorer, der forhindrer dronen i at flyve ind i vægge, grene eller andre forhindringer, så du kan fokusere på at få gode skud.

Specialfunktioner til faglige opgaver

Industrielle droner er ofte designet til en specifik applikation, såsom inspektioner, søgninger, kortlægning, 3D-scanning, termisk billeddannelse og meget mere.

Fotograf: Emil Larson, DJI Air 2S

Til toppen af siden

Vi anbefaler vores yndlingsdroner

Når du har set over hvilke typer droner der findes, og læst om forskellige funktioner, ved du forhåbentlig lidt mere om, hvilken type drone der passer dig bedst. Her rådgiver vi om forskellige modeller i de forskellige kategorier.

DJI Neo – brugervenlig og overkommelig entry-level drone

DJI Neo er den perfekte drone til dem, der ønsker at tage skridtet ind i droneflyvningens verden. Den ultralette drone (kun 135 gram) har flere fuldautomatiske flyvetilstande såsom ansigtsgenkendelse med automatisk motivsporing. Det gør den optimal som rejsedrone og for vloggere, der kan lade dronen følge dig på dine eventyr. På trods af sin lille størrelse leverer DJI Neo imponerende højkvalitetsvideo i op til 4K-opløsning.

DJI Mini – kompakt og kraftfuld drone til indholdsskabere

DJI har med sin Mini-serie udviklet droner under 250 gram, hvilket er grænsen for at flyve uden droneboard. De har et 4K-kamera i høj opløsning, der fanger naturtro farver og detaljer, lang batterilevetid, smarte flytilstande og sjove funktioner som True Vertical Shooting til fantastiske billeder, der øjeblikkeligt er klar til at dele på dine sociale medier. DJI Mini er populære modeller, der passer til langt de fleste mennesker, der ønsker en enkel og lille drone, men stadig med et kompetent kamera og smarte flytilstande.

DJI Avata 2 – FPV drone designet til at flyve både hurtigt og sikkert

Når du leder efter mere action på din flyvning, er DJI Avata 2 noget for dig. Denne FPV (first person view) drone når hastigheder over 90 km/t, og giver dig også følelsen af ​​at sidde i førersædet ved at få realtidsvideo fra kameraet på dronen direkte til din skærm eller medfølgende beskyttelsesbriller. Faste propelafskærmninger giver ekstra sikkerhed i din flyvning.

Drone til dem, der prioriterer den højeste billedkvalitet

Er du professionel indholdsskaber, driver et produktionsselskab eller måske bare kræsen, når det kommer til billedkvalitet? DJI Mavic 3-serien bruger et 4/3 CMOS Hasselblad-kamera og et 1/2 CMOS-telekamera, mens DJI Air 3 tilbyder dobbelte 1/1,3 tommer kameraer. Med begge droner kan du også drage fordel af avanceret forhindringsdetektion, der giver dig en jævn flyvning med minimal risiko for kollisioner.

Droner til professionelt brug

En drone er et glimrende værktøj til en række forskellige brancher, lige fra skovbrug og landbrug, byggeri og infrastruktur til redningsindsatser. Eller ønsker du blot at udvide dine tjenester som fotograf og skaber? Her anbefaler vi nogle droner med specielle funktioner til professionelt brug. Læs mer om professionelle droner her, og du er altid velkommen til at kontakte vores erhvervsafdeling via mail på business@scandinavianphoto.dk eller telefon 4578726900 hvis du ønsker rådgivning eller et tilbud.


Til toppen af siden

Hvilket tilbehør skal jeg bruge til min drone?

Glem ikke tilbehøret til din drone! Et hukommelseskort og en god taske til at opbevare dronen i er et must, og et ekstra batteri giver dig endnu mere flyvetid. Vi har et bredt udvalg af alt fra filtre, reservepropeller, landingsmåtter og meget mere for at gøre din flyvetur nemmere.

Vigtige ting at overveje, inden du flyver droner

Inden du sender din nye drone i luften, er det en god idé at have alt på plads. Uanset om du flyver for sjov eller for at leve, skal du vide, hvad der er involveret i droneflyvning. Sørg altid for at holde dig ajour med de seneste regler.

Regler for flyvning med droner kort fortalt

  • I Danmark kan du flyve med droner under 250 gram uden certifikat, men du skal registrere dig som operatør og fjernpilot.
  • For at være operatør skal du være fyldt 18 år.
  • Droneflyvning er klassificeret i kategorierne åbne, specifikke og certificerede.
  • For at flyve med droner over 250 gram (og maks. 25 kg) i kategorien Åben kræves der dronecertifikat. At tage et dronekort betyder en kort træning og en bestået teoriprøve. Alt foregår direkte online på trafiksstyrelsens hjemmeside.

Følgende punkter gør, at flyvningen falder ind under kategorien Certificeret, som er underlagt en tilladelse, mod et gebyr og kræver yderligere træning:

  • Flyver over en gruppe mennesker, der ikke godkendte
  • Flyver ude af syne, dvs. du kan ikke længere se dronen med det blotte øje uden hjælpemidler
  • At flyve højere end 120 meter fra det nærmeste punkt på jorden direkte under dronen
  • Hvis dronen er privatbygget, eller om den er modificeret eller ikke bygget efter sættets anvisninger

Det betyder, at der i langt de fleste tilfælde ikke kræves meget for at komme i gang med droneflyvning. Du kan læse mere om dronereglerne her. Yderligere læsning og mere information om droneflyvning kan findes på trafiksstyrelsens hjemmeside. 

Hvor kan jeg flyve min drone?

Som privatperson må man flyve i byområder og over større veje, men der er en række områder, hvor det af forskellige årsager ikke er tilladt at flyve. Det kan være lufthavne, militærområder eller særligt følsomme naturområder.

Det er vigtigt at holde styr på dronezoner, inden man flyver. Den viser, hvor det er tilladt at flyve, og hvor det er forbudt. Det er en god idé at tage et kig inden hver flyvning, da kontrolzoner kan være midlertidige, så selvom du kender et område, kan det være forbudt at flyve dertil i en begrænset periode.

Forsikringer

Hvis dronen skal bruges i erhvervsøjemed, skal din drone være forsikret, inden den flyves. Hvis du er privatperson og skal flyve din drone i Danmark, er det ikke et krav, at du har din drone forsikret. Ikke alle forsikringsselskaber ønsker at forsikre droner, så det er en god idé at undersøge markedet for aktuelle tilbud.

DJI Care

DJI Care er en forsikringsservice, som DJI tilbyder for at beskytte din drone mod skader. DJI Care Refresh tilbyder professionelle og effektive reparationer af din drone, hvis den bliver beskadiget i en ulykke, VIP telefonsupport og meget mere. Du betaler en engangsomkostning for at tegne forsikringen og den er gældende i et eller to år.

Sørg for en sikker flyvning

  • Tjek altid, hvilken flyvezone du befinder dig i.
  • Sørg for, at vejret er sikkert til at flyve med netop din drone. Hvis det blæser for meget, bør du vente og se, om det falder til ro. Ved kraftigere vind kan dronen blive svær at kontrollere, batterierne aflades hurtigere, og i værste fald vil vinden tage den med sig, og du kan risikere en ulykke.
  • Undersøg din drone både før og efter flyvning for at sikre, at den er i luftdygtig stand. Kontroller, at ingen propeller er beskadiget eller ødelagt.
  • Sørg for, at batterierne er opladet nok til din planlagte flyvning. Du ønsker ikke, at dronen styrter ned, eller at controlleren dør under flyvningen.
  • Tjek omgivelserne, så det er sikkert at flyve, uden mennesker eller dyr i nærheden.
  • Placer dronen på et sikkert affyringssted - en flad overflade uden risiko for at flyve ind i nogen nærliggende genstande.
  • Drej altid dronen væk fra dig, før du starter den, og start dronen mindst et par meter væk fra dig. Ved start flyver dronen et par meter op og står stille – når den står stille, er det godt at tage et hurtigt tjek af dine omgivelser, inden du tager afsted.
  • Hold altid dronen inden for synsvidde og flyv ikke højere end 120 meter.
  • Hold øje med dine omgivelser under hele din flyvning og flyv ikke i nærheden af ​​forhindringer, andres ejendom eller over menneskemængder.

Opdater din drone

Inden du begynder at bruge din drone, er det en god idé at tjekke, om apps og firmware skal opdateres. Både controlleren, dronen og batterierne har en indbygget firmware, der skal opdateres til den nyeste version, inden man flyver. Tjek din drone, inden du begiver dig ud – det er virkelig irriterende at skulle bruge en time på den, når du er ude i skoven ved solopgang. Fjern dronens propeller, tænd for controlleren og dronen, og følg instruktionerne på skærmen. Hvis du har flere batterier, så husk at starte dronen med hvert batteri, så du ved, at de alle har den nyeste firmware.

Til toppen af siden


Har du brug for hjælp til at finde de rigtige produkter? Vi er her for dig – kontakt os på 78 72 69 00, via vores kontaktformular eller besøg os i vores butik. Tilmeld dig vores community for at møde ligesindede skabere, velkommen til vores gratis events, holde dig opdateret med produktnyheder og lære mere i vores vidensbank.


Mere kundskab

17
okt

Droneregler i Danmark – sådan flyver du din drone sikkert

Hvilke regler gælder for droner, og hvor kan jeg flyve? Hvordan får man et dronekort? At købe droner kan rejse mange spørgsmål. Her forklarer vi reglerne omkring droner, og hvad du skal overveje for at komme i gang med droneflyvning på en lovlig og sikker måde.

Læs mere

17
okt

Lær at flyve med droner - 8 tips til begyndere og fremtidige professionelle

Så du er lige kommet hjem med din nye drone, og det er nu tid til at begynde at flyve. Men hvordan kommer jeg i gang, og hvordan bliver jeg en god dronepilot? Vi har samlet vores bedste tips til at lære at flyve droner og udvikle dine flyvefærdigheder. Derudover tilbyder vi en tjekliste før hver droneflyvning for at sikre en sikker og sikker flyvning.

Læs mere

1
okt

Vælg den rigtige SSD – en købsguide

Løber du konstant tør for lagerplads på din computer? Eller vil du hurtigt kunne flytte filer mellem forskellige enheder? Så er en SSD det perfekte valg for dig. Der kan være mange spørgsmål, når det kommer til SSD'er og med denne guide hjælper vi dig med at finde den, der passer dig bedst.

Læs mere

10
sep

Bedste tips til at mestre dine 360°-videoer

Vil du have mest muligt ud af dine 360°-videoer? Vores guide hjælper dig med at forstå, hvordan du laver imponerende 360°-videoer, lige fra de rigtige kameraindstillinger og stabilisering til gode råd omkring efterredigering. Læs videre for at tage din produktion af videoer til næste niveau.

Læs mere

3
jan

Alt om vlogging

Vlogging, eller videoblogging som det kaldes, er en form for dagbog, hvor indholdet består af video i stedet for tekst. At starte en vlog eller udvikle en eksisterende vlog kan gøre at der opstår nogle spørgsmål. Måske spekulerer du på, hvilket vloggingkamera du skal vælge, og hvordan du kan få bedre lyd eller lys i dine videoer? Uanset om du allerede har en vlog eller overvejer at starte en - kan du finde gode råd, inspiration og udstyr til din vlogging her.

Læs mere

16
mar

8 råd til bedre naturfotos

Drømmer du om at tage smukke naturbilleder, men ved ikke rigtig, hvor du skal starte? Eller vil du udfordre dig selv som naturfotograf og tage dine billeder til næste niveau? Her har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du kan tage bedre og mere interessante naturbilleder.

Læs mere

Scandinavian Photo

16-10-2024

Del

For kreatøren siden 1982

Hos Scandinavian Photo har vi i over 40 år hjulpet kreative mennesker med at realisere deres visioner inden for fotografi, lyd, video, film, musik, kunst og teknologi. Vi brænder for både teknologien og de mennesker, der bruger den. Vi ved, at de rette værktøjer kan forvandle idéer til virkelighed, og vi er her for at guide dig, så du vælger de rigtige produkter til det, du vil skabe. Udover produkter af høj kvalitet tilbyder vi også personlig service. Med vores ekspertise og engagement sikrer vi, at du får det udstyr, der passer bedst til dig.

Følg os:
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i fotobranchen! Ved at indtaste din e-mailadresse og tilmelde dig, accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Scandinavian Photo. Som abonnent vil du modtage eksklusive tilbud, de seneste nyheder fra førende brands i branchen og masser af inspiration til din e-mail.

Dit samtykke er frivilligt, og du kan til enhver tid afmelde dig eller trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af persondata og dine rettigheder i vores privatlivspolitik.

Indkøbskurv

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom!

Totalt: 0 produkter
0 DKK

Synes godt om

Synes godt om

Ønskelisten er tom

Totalt: 0 produkter
0 DKK

Del indkøbskurv

Gem linket til senere, send det til en ven eller del det i vores community.

Døb indkøbskurven
Link til indkøbskurv