Vidensbank – alt om foto, video, lyd og IT
Efter mere end 40 år som forhandler af alt inden for foto, video og lyd har vi efterhånden lært os en del - og det vil vi gerne dele med dig. Her har vi samlet vejledninger, tips og råd, der kan hjælpe dig med at udvikle dine kreative evner. Lær dig mere sammen med os.
Hovedtelefonsguide – hvilke studiehøretelefoner skal jeg købe?
Har du problemer med at beslutte, hvilke studiehovedtelefoner du skal vælge? Undrer du dig over forskellen mellem åbne og lukkede hovedtelefoner, eller hvad der egentlig menes med impedans? Her får du hjælp til at sortere koncepterne og finde de rigtige høretelefoner til dit behov. Uanset om du mixer, optager eller producerer din egen musik, hjælper vi dig med at vælge de rigtige studiehøretelefoner.
Læs mere2
dec
Optage lyd – Begyndervejledning
Optagelse af lyd kan virke simpelt, men du vil hurtigt bemærke, om kvaliteten ikke er på niveau, og hvordan det påvirker den overordnede kvalitet af din video. Uanset om du vil have bedre lyd til dine videoer eller optage musik digitalt, kan den rigtige teknologi og udstyr gøre en stor forskel. I denne guide gennemgår vi alt, hvad du skal vide for at optage krystalklar lyd til kamera, computer og mobil. Vi rådgiver om alt fra mikrofonvalg til redigeringstips, så du får den bedst mulige lydoptagelse.
Læs mere2
dec
Hvilken trådløs mikrofon skal jeg vælge?
Med en trådløs mikrofon slipper du kabler og kan bevæge dig frit uden at miste lydkvalitet. Uanset om du vlogger, optager film eller står på scenen, er det vigtigt at vælge en mikrofon, der passer til dine behov. Der findes mange mikrofonsystemer med forskellige egenskaber. Vi hjælper dig med at finde den rette trådløse mikrofon til dine behov.
Læs mere28
nov
Systemkameraindstillinger - lær dit kamera at kende
Hvordan hænger blænde, lukker og ISO egentlig sammen? Skal jeg tage billeder i Jpeg eller Raw? Hvad betyder alle bogstaverne og symbolerne på kameraets programvælger? Vi hjælper dig med at forstå systemkameraet og hvordan alle indstillinger fungerer her.
Læs mere28
nov
Hvilken laptop skal jeg købe?
Føles din bærbare computer langsom? Er din produktivitet påvirket af lange ventetider? Så er det måske tid til en ny bærbar! For at gøre valget lettere, er det godt, hvis du tænker over, hvilke funktioner din bærbare computer har brug for for at øge din effektivitet i stedet for at begrænse dig. I denne købsguide har vi samlet information om, hvad der kan være godt at overveje, når du skal vælge ny bærbar på en enkel og overskuelig måde.
Læs mere28
nov
Lær mere om lagring - en købsguide
Leder du efter den perfekte lagringsløsning, der passer til dine behov? I vores guide får du svar på alle dine spørgsmål om moderne opbevaringsteknologi. Skal du vælge skyen for nem adgang fra hvor som helst, eller er en fysisk lagerenhed som en SSD eller HDD bedre til dine behov? Vi gennemgår alt fra sikkerhed til størrelse, så du kan træffe et smart valg. Uanset om du gemmer store mængder data eller blot ønsker at beskytte dine vigtige filer, hjælper vi dig med at finde den bedste opbevaring til dig.
Læs mere15
nov
Brug af analoge objektiver på digitale systemkameraer
Det er ikke helt usædvanligt at finde gamle analoge objektiver på loppemarkeder, brugte eller gemt og glemt i en æske et eller andet sted. De kan vise sig at være en sand skat, der er fuldt ud mulig at bruge på nutidens digitale systemkameraer – det eneste der skal til er en passende objektivkonverter. At bruge vintage optik til digitale kameraer er populært netop på grund af den flotte bokeh, de ofte giver. Læs mere om, hvordan det fungerer her.
Læs mere15
nov
Lysmåling i kameraet – sådan fungerer det
Et kamera har en lysmåler, der registrerer lyset, før du tager et billede. Kameraet gør ofte en god bedømmelse og indstiller indstillingerne derefter, men nogle gange bliver billedet ikke, som du ønsker det. Ved at lære, hvordan de forskellige lysmålingsmetoder i kameraet fungerer, kan du tage kontrol og få alle de billeder, du ønsker, med den rigtige eksponering. Læs mere om kameraets lysmåling og de forskellige metoder her.
Læs mere15
nov
Vælg den rigtige ISO for bedre billeder
ISO påvirker kamerasensorens lysfølsomhed under optagelse. Jo højere ISO-tal, jo højere følsomhed. Det betyder, at sensoren ikke behøver at have så meget lys ved et højere ISO-tal som ved et lavere. ISO er med andre ord en måde at gøre billedet lysere og holde lukkertiden nede, men på bekostning af billedkvaliteten. Her gennemgår vi, hvordan du tænker ISO, og hvordan du vælger den rigtige ISO til dine billeder.
Læs mere17
okt
Droneregler i Danmark – sådan flyver du din drone sikkert
Hvilke regler gælder for droner, og hvor kan jeg flyve? Hvordan får man et dronekort? At købe droner kan rejse mange spørgsmål. Her forklarer vi reglerne omkring droner, og hvad du skal overveje for at komme i gang med droneflyvning på en lovlig og sikker måde.
Læs mere17
okt
Lær at flyve med droner - 8 tips til begyndere og fremtidige professionelle
Så du er lige kommet hjem med din nye drone, og det er nu tid til at begynde at flyve. Men hvordan kommer jeg i gang, og hvordan bliver jeg en god dronepilot? Vi har samlet vores bedste tips til at lære at flyve droner og udvikle dine flyvefærdigheder. Derudover tilbyder vi en tjekliste før hver droneflyvning for at sikre en sikker og sikker flyvning.
Læs mere17
okt
Objektivernes betegnelser
Hvad betyder IS på objektivet? Hvad er forskellen mellem AF-S og AF-P? Der findes mange forskellige forkortelser og betegnelser for kameraobjektiver, og hvert mærke har sine egne betegnelser. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvad de betyder, så du ved, hvad der er vigtigt, når du køber et nyt objektiv.
Læs mere17
okt
Fotografer sne
Når vinteren kommer og sneen begynder at falde, vil mange gerne tage deres kamera frem og tage ud og fotografere det smukke hvide landskab. Men har du nogensinde oplevet, at dine billeder ikke bliver så snehvide, som de faktisk var i det virkelige liv, da du fotograferede dem? Her har vi samlet tips til, hvad du kan tænke på for at gøre din vinterfotografering så god som muligt – med alt fra forberedelse til fototeknikker.
Læs mere